About Me

Foto saya
A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking, because her trust is not on the branch but on it's own wings. Always believe in yourself -- is me.

View This !

Ahad, 1 April 2012

Produk Al-Syifaa

Assalamualaikum :)

sebab dah lama tak update blog, hari ini ceq update blog sambil buat bisnes kecil-kecilan sedikit.


CHOCOLATE AL-SYIFA


Coklat ini mengandungi Kismis Doa. Merangkumi kebaikan untuk “Rohani dan Jasmani”

Fadilat Kismis Doa : Kenapa doa seseorang itu tidak makbul atau tidak diterima Allah? Proses untuk menyediakan “ Kismis Doa” ini dibuat oleh orang yang alim dalam ilmu agama. Berperibadi amat baik, sentiasa bersandarkan kepada Al-Quran dan Al-hadis dalam kehidupannya setiap hari. Boleh dikatakan orang yang menyediakan “Kismis Doa” ini mustajab doanya iaitu berpandukan kepada pengalaman yang lepas, Dengan itu tidak hairanlah berkat doa yang telah dibacakan kepada kismis yang terdapat di dalam coklat ini, ramai yang telah berubah daripada budi pekerti yang buruk kepada peribadi yang mulia.

Di antara perubahan yang dapat dilihat ialah :
 • 1.       Daripada sikap suka melawan ibu/bapa, berubah menjadi taat dan menghormati ibubapa.
 • 2.       Menjadikan seseorang itu rajin mengerjakan solat dan amalan soleh.
 • 3.       Menjadikan seseorang itu jujur, amanah dan bertanggungjawab pada diri sendiri.
 • 4.       Mudah memahami terhadap pelajaran ‘Hati jadi terang’ faktor utama boleh Berjaya dalam pelajaran dan kehidupan.


PERINGATAN PENTING !

Dua kemungkinan akan berlaku kepada sesiapa sahaja yang memakan coklat ini, dengan berkat kismis Doa dan dengan izin Allah S.W.T.

1.       Terus berubah sikap ke arah kebaikan. Biasanya akan berlaku jika anak anak dididik dana diberi nasihat dengan lemah-lembut, oleh ibu bapa. Didikan tanpa kekerasan iaitu penuh dengan hikmah.
2.       Anak anda akan berubah tetapi mengambil masa. Inilah akibat atau kesan didikan anda yang selalu berkasar dan selalu sumpah seranah pada anak. InsyaAllah boleh berubah dengan berkat doa pada “Kismis Doa” ini. Tetapi mengambil masa dan ubahlah cara mendidik anak kepada lebih berdeplomasi.

Perangai atau peribadi yang baik amat penting dalam diri setiap insan. Tiada gunanya cemerlang dalam pelajaran atau kerjaya TETAPI memiliki peribadi yang buruk.


Coklat ini “untuk semua” muda atau dewasa. Yakinlah pada kekuasaan Allah, yang mampu merubah sesuatu dengan ‘Doa’. Senjata orang mukmin adalah ‘Doa’. Doa mustajab dari orang yang hampir dengannya. Sehebat manapun manusia, kita tidak terlepas dari kekuasaan Allah. Bertawakallah kepadanya dalam berbagai cara.  KISMIS DOA SYIFAA PELBAGAI KEGUNAANNiatkan di dalam hati, apa yang dihajatkan daripada Allah semasa memakan kismis ini. Ibu atau ayah boleh juga mendoakan anak mereka ketika anak sedang memakan kismis ini. Seperti :

 " Ya Allah, dengan berkat kebaikan kismis dan doa-doa yang telah dibacakan ke atasnya, lembutkan lah hati anak ku itu, jadikan lah anak ku itu seorang yang berbudi pekerti mulia, beriman kepada mu Ya Allah dan Berjaya di dalam pelajaran". 

ATURAN PENGGUNAAN

 Setiap kali makan, ambil mengikut bilangan ganjil sebaik-baiknya 7 biji sekali makan bersama selawat Nabi dan niat di dalam hati. Makan kismis ini sebelum makan makanan lain 3kali sehari.

PATI AIR SAFFRON KALKAUSAR
Air Saffron Kalkausar adalah air istimewa yang telah dibacakan dengan 30 Juzuk Al-Quran. Di samping itu, air ini juga ditambah lagi dengan bacaan ayat Al-Quran yang khusus untuk pelbagai kegunaan zahir & batin.

KHASIAT & KAEDAH MENGGUNAKAN NYA :-

*SEBELUM GUNA TAMBAHKAN DENGAN 3 LITER AIR MINERAL/BERTAPIS

 • 1.       Untuk melembutkan hati-hati yang degil, bebal & selalu membantah perkara yang disuruh agama.
 • 2.       Untuk penerang hati, semoga selalu mendapat petunjuk dan pemeliharaan dari Allah.
 • 3.       Dipelihara Allah ketika memandu dan selamat dalam perjalanan. Bawa air ini ketika memandu di dalam perjalanan yang jauh. Minumlah ketika rasa mengantuk dan membasuh muka dan bacalah ayat Al-Qursi 1x. dan mohon pada Allah moga dipelihara dalam perjalanan.
 • 4.       Supaya anak-anak dan ornag dewasa yang suka bergaduh kembali bersatu dan berkasih sayang. Dengan izin Allah.
 • 5.       Untuk membuang “Saka” dan orang yang dirasuk syaitan kembali pulih. Ambil air ini diberi minum, sapu pada muka & jika perlu mandikan dia.
 • 6.       Mengelakkan duit dicuri toyol. Ambil sedikit air, bacakan Al-fatihah dan hadiah kepada Nabi Muhammad S.A.W (1kali), Nabi Sulaiman(1kali). Niatkan dalam hati “Ya Allah dengan berkat mukjizat Nabi Muhammad dan Nabi Sulaiman juga Mukjizat Al_Quran yang terdapat di dalam air ini, Engkau peliharakanlah wang simpananku ini,” dan renjiskan air ini kepada duit yang hendak simpan itu.
 • 7.       Amat baik diminum ketika mengandung, melahirkan anak yang sihat, cergas dan baik akhlaknya.
 • 8.       Menghindarkan penyakit demam kuning. Amalan meminum ketika mengandung amat digalakkan.
 • 9.       Boleh digunakan sebagai isyarat memagar rumah tempat tinggal anda. Untuk menghindari orang yang terniat tidak baik memasuki kediaman anda. Kaedahnya : renjiskan air ini dari kanan ke kiri sekeliling rumah. Seperti ibadah tawaf. Sambil membaca ayat Al-Qursi. Jika ada gangguan syaitan di dalam rumah. Renjiskan air ini di dalam rumah anda. Selalukanlah membaca Surah AL-Bakarah dan jika tak boleh, memadai dengan memasang kaset Surah Al-Bakarah.
 • 10.   Sebagai selusuh – mudah untuk melahirkan anak. Minum selalu disamping mendapat barakah dari bacaan ayat Surah Yusuf dan Surah Maryam yang telah di bacakan ke dalam air ini.
 • 11.   Mempercepatkan mendapat jodoh. Semuanya dengan kuasa Allah S.W.T dengan barakah dan mukjizat dari Al-Quran . Setelah tercapai hajat ini, terlebih dahulu membuat solat istikharah minta petunjuk dari Allah samada lelaki yang dating itu baik ataupun tidak. Kaedah menggunakan air ini memadai dengan cara meminum dan sapukan air ini ke seluruh tubuh badan terutama bahagian muka. Dengan izin Allah S.W.T, anda lihat sendiri kesan nya nanti.
 • 12.   Bekalkan kepada anak anda yang tinggal di asrama supaya apabila ada gangguan jin atau syaitan boleh gunakan air ini.

Setiap produk di atas berharga RM10 tidak termasuk postage :)

Sekiranya anda berminat untuk membuat pesanan untuk produk di atas anda boleh hubungi saya melalui facebook (PM) (klik sini) atau emailkan terus ke nazany_nyny@yahoo.com.

butiran pesanan adalah seperti berikut :-

nama :

alamat rumah :

jenis produk al-syifa :

unit :

cara pembayaran : 


sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya di facebook (PM) atau email --> nazany_nyny@yahoo.com.

ALHAMDULILLAH, produk ini telah terbukti keberkesananya hasil dari penggunaan yang berterusan. iaitu maklumbalas daripada ibubapa yang memberi kepada anak mereka.

kita hanya berusaha, selebihnya berserah kepada ALLAH S.W.T .


Amin.

Tiada ulasan: